Προγράμματα

Το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σχεδιομελέτης Κατεργασιών & Αυτοματισμών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υλοποίηση του έργου: Ολοκληρωμένη Ψηφιακή Τεκμηρίωση και Ανάδειξη συλλογών του 20ου αιώνα: “Αστικό νοικοκυριό των Χανίων” και “Υφαντά και σχέδια της Φλωρεντίνης Καλούτση” στα πλαίσια του οποίου δημιουργήθηκε και η παρούσα ιστοσελίδα (Οκτ 2021 – Απρ 2022). Στο έργο αυτό εργάσθηκαν από του ΕΛΜΕΠΑ οι Μανόλης Μαραβελάκης, Νικόλαος Μπολανάκης, Δημήτρης Γαλανάκης, Πολυνίκης Στιούκης, η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος συνεργάτης του Λυκείου και από το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων οι Μέλπω Σκουλά, υπεύθυνη του έργου, Τατιάνα Κουράκη, Άννα Μακράκη-Καρέλα, Άννα Κουνδουράκη-Ξυλάκη και Ρούλα Γαβαλάκη.

Η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος, προετοιμάζει το έκθεμα για την ψηφιακή καταγραφή

Ο Δημήτρης Γαλανάκης, συνεργάτης από το ΕΛΜΕΠΑ φωτογραφίζει

Η Μέλπω Σκουλά, έφορος Αρχειακών Συλλογών και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπεύθυνη του έργου, επιλέγει εκθέματα

Μέρος της ομάδας εργασίας από αριστερά, ……νίκο βοήθεια .., Δημήτρης Γαλανάκης, Μανόλης Μαραβελακης επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΜΕΠΑ, Μέλπω Σκουλά του Λυκείου και Μυρτώ Κοντομιτάκη, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος, συνεργάτης του Λυκείου

Το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων συμμετείχε στο εθελοντικό Πρόγραμμα «Κρήνες: Ένα Πολιτιστικό-Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Ζωής» που σχετίζεται με την ανάδειξη της ενδοχώρας. Το πρόγραμμα αφορούσε επί της ουσίας, σε ένα κοινοτικό Πρόγραμμα εμψύχωσης και διασύνδεσης ατόμων και ομάδων σε ζητήματα δια βίου μάθησης και πολιτισμού με απώτερο στόχο την ανάληψη «από τα κάτω» της πρωτοβουλίας, για το σχεδιασμό και την εφαρμογή σχεδίων τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Υλοποιήθηκε στο Δήμο Πλατανιά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων συμμετείχε στο Πρόγραμμα «ΜΕΛΙΝΑ : Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμου που είχε ως στόχο την ανάδειξη της Πολιτισμικής διάστασης στην εκπαίδευση. Ο Φάκελλος που ετοιμάσε το Λυκειο των Ελληνιδων Χανιων «ΜΙΑ ΠΟΛΗ-MΙΑ ΕΠΟΧΗ : Χανιά Αρχες 20ου Αιώνα-Η Ευρωπαϊκή επίδραση στο Ένδυμα και την κατοικία» βασίστηκε στην Αστική Σθυλλογή του Λυκείου, και έχει στόχο να δώσει την δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να αξιοποιήσει πολύπλευρα και διαθεματικά το υλικό του Λυκείου, ώστε να οδήγηση το παιδί-αποδέκτη στην γνώση της τοπικής Ιστορίας,με επιτόπια έρευνα και να ενεργοποιήσει την παρατηρητικότητα και τις αισθήσεις του με δημιουργική συμμετοχή.